Indien u na de aankoop van uw huis in Portugal onbezorgd wilt genieten van uw bezit, is het het overwegen waard gebruik te maken van onze property management services.

In de gebieden waar wij vertegenwoordigd zijn, kunnen wij deze services veelal in eigen beheer, of in samenwerking met betrouwbare partners voor u organiseren. U kunt vertrouwen op een jarenlange ervaring met het beheren van woningen van Noord-Europese eigenaren van huizen en appartementen in Portugal.

De mogelijkheden lopen uiteen van het bewaren van een sleutel tot het volledige beheer van uw woning met indien gewenst, een compleet pakket aan Rental Services.

Op onze website kunt de regio’s waar Dream Estate Portugal actief is, een grote selectie van huizen en appartementen in diverse prijsklassen vinden. Toch kan het prettig zijn als u de eerste selectie door ons laat maken. Heeft u uw wensen in kaart gebracht en wilt u dat wij met u meedenken om de eerste oriëntatie van het zoekproces vorm te gaan geven? Of ben u klaar om al direct concrete stappen te zetten? Vul onderstaand formulier in om uw zoekprofiel aan ons door te geven. Na ontvangst van het ingevulde formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Veel van de mooiste huizen in Italië zijn ooit gerestaureerd tot wat zij nu zijn. Dit betekent dat er ooit een koper is geweest die er niet voor is teruggedeinsd om de restauratie of renovatie van een pand te starten.

Wie droomt er niet weg bij dat te restaureren huis op die unieke plek. Toch is de restauratie of zelfs de nieuwbouw van een huis iets wat niet voor iedere koper van een huis in Portugal een eenvoudig traject is. Er bestaan diverse culturele verschillen, andere werkwijzen, taalbarrières en afwijkende bouwvoorschriften die een dergelijk proces tot een complex project maken. Vaak wordt gebruik gemaakt van een plaatselijk gevestigde architect of geometrie die niet zelden een andere visie op afwerking, ontwerp en bouwkwaliteit heeft dan de noord-Europese klant.

Door de jaren heen heeft ons bedrijf intensieve ervaring opgedaan met het verkopen van te restaureren objecten en de aansluitende restauratie. Lokale kennis en contacten zijn bij iedere restauratie of bouwproject onmisbaar, maar de vertaling van uw ideeën in een realiseerbaar ontwerp evenzeer. Dream Estate Portugal heeft een in-house Nederlandstalige architect in haar gelederen die u kan begeleiden in de ontwerpfase van uw restauratie of nieuwbouw. Daarnaast kunt u ook in een aantal gebieden een beroep doen op ons netwerk van specialisten die na de aankoop uw (ver)bouwproject ter hand kunnen nemen.

Dream Estate Portugal is niet alleen een makelaar in Portugal, maar wij bieden nu ook een nieuwe service aan: het ontwerpen en restylen van mediterrane tuinen. Deze service is mogelijk voor tuinen in heel Portugal en Dream Estate Portugal werkt daarvoor samen met onze Nederlandse architect. Onze Nederlandse architect woont in Portugal en ontwerpt in het hele land prachtige tuinen voor haar internationale klanten.

Een goed ontworpen tuin is een essentiële waard verhogende aanvulling op uw kostbare bezit. Van een te verbeteren hoekje in de tuin tot en met het compleet ontwerpen van een volledige nieuwe tuin, de klant krijgt een op maat gesneden ontwerp geheel naar de eigen wensen.

Een complete metamorfose van een al bestaande tuin is mogelijk, maar ook kan alleen het ontwerp worden gemaakt, waarna de huiseigenaar het eindresultaat zelf tot stand brengt. Onze architect geeft dan advies met betrekking tot een gedegen stappenplan.

Omdat de betreffende tuin in veel gevallen onderdeel uit maakt van een tweede huis, wordt de keuze van de beplanting medebepaald door het feit dat deze meestal ook onderhoudsvriendelijk moet zijn. Een volledig onderhoudsloze tuin bestaat niet, maar een goede keuze van planten die zich prettig voelen in het Italiaanse klimaat en goed passen in het prachtige omringende landschap is al een heel goed begin.

Hoe prettiger de planten zich in de tuin voelen, hoe gezonder ze zijn en hoe minder werk de huisbezitter zal hebben aan het onderhoud van de tuin. Desgewenst wordt bij grotere projecten ook het toezicht op alle uit te voeren werkzaamheden gehouden.

Neemt u voor meer informatie contact met ons op!