Geen reacties

Gezondheidszorg in Portugal

gezondheidszorg in Portugal

Gezondheidszorg in Portugal

De Portugese regering heeft de gezondheid van de Portugese bevolking een hoge prioriteit gemaakt. Na het toetreden in de EU, is Portugal onmiddellijk begonnen met een programma voor het bouwen van nieuwe ziekenhuizen en het modernizeren van de huidige faciliteiten van de vele ziekenhuizen. De kwaliteit van de dienstverlening is zo verbeterd dat de gezondheidszorg in Portugal is beoordeeld tot een van de beste ter wereld. Op het moment staat Portugal op de 12de  plek in de World Health Organization waar Nederland slechts op de 17de plek staat.

Enkele voordelen van het wonen in Portugal

Algemeen over de gezondheidszorg in Portugal – het is natuurlijk geen verrassing dat Portugal uitblinkt in deze sector, het zorgzame zit in de Portugees zelf. De Portugezen staan bekend om hun vriendelijkheid, de gastvrijheid en het meeste belangrijke, hun medeleven voor medeburgers. Portugese artsen en verpleegkundigen zijn erg goed opgeleid in vele disciplines, maar het belangrijkste is hoe ze uitblinken op de manier waarop ze de zorg voor patiënten dragen.

Gezondheidszorg van de Portugese staat – Portugese burgers en inwoners hebben recht op gratis gezondheidszorg. Buitenlanders die wonen of werken in Portugal komen over het algemeen in aanmerking voor de gezondheidszorg van de staat maar bezoekers die maar op korte termijn naar Portugal komen, hebben een particuliere ziektekostenverzekering nodig om gebruik te mogen maken van de dienstverlening.

Particuliere gezondheidszorg – de meeste Portugezen gebruiken de gezondheidszorg die aangeboden word door de staat. In het Portugees word dit de SNS of Serviço Nacional de Saude genoemd. Buitenlanders die in Portugal (komen) wonen, maken liever gebruik van particuliere gezondheidszorg. Echter is de particuliere medische niet perse beter dan die van de staat, maar het is wel praktischer en sneller.

Registreren – buitenlanders die ervoor kiezen om te gaan wonen in Portugal, zijn verplicht zich te registeren bij een van de lokale gezondheidscentra (Centro de Saúde). Het is een simpel proces. Het enige wat u nodig heeft om deze registratie te voltooien is een bewijs dat u bent ingeschreven in desbetreffende woonplaats of een verblijfsverklaring van Portugal, daarna krijgt u uw huisarts toegewezen.

Let op: deze informatie is indicatief en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele fouten of verkeerde informatie. We raden u aan bij elke aankoop en verkoop van vastgoed in Portugal u goed te laten informeren over de juridische en fiscale gevolgen omdat de wetten in Portugal voortdurend veranderen.