Het Noorden van Portugal is de ‘geboortestreek’ van Portugal. Het is hier landelijk, groen, kalm en traditioneel.

 U zult hier grote wijngaarden, veel historische steden, prachtige natuurgebieden en uiteraard ook nette stranden vinden. In het Noorden van Portugal zou u de geboorte stad, Guimaraes, bezoeken of genieten van een bruisend en opkomend Porto.

Het gebied ten noorden van de rivier de Douro bestaat uit drie gebieden: Minho, Trás-os-Montes en Douro (met Porto).

De Minho: De groenste streek van heel Portugal. Meerdere pittoreske marktstadjes, de bekende vinho verde, het religieuze centrum Braga waar u de Bom Jesus kunt vinden, uitgestrekte zandstranden, ook hoort Ponte de Lima met haar beroemde brug en het nationale park Peneda-Gerês bij de Minho.

Dit zijn maar enkele van de vele bezienswaardigheden in deze groene regio. Meer informatie over de Minho 

Trás-os-Montes letterlijk vertaald betekend het “achter de bergen”. Deze regio is het meest onherbergzame gebied van heel Portugal, waar noig veel van eeuwenoude tradities bewaard zijn gebleven.
Meer informatie over Trás-os-Montes →

Douro. Midden door dit vruchtbare, groene gebied loopt de rivier de “Douro”, de letterlijk vertaald betekend het  de “gouden rivier” met honderden wijngaarden in diepe valleien. Aan de uitmonding van de rivier ligt de internationale bekende stad, Porto, de vroegere uitvoerhaven van de portwijnen.

Meer informatie over Douro en Porto →