Geen reacties

Portugal staat in de top 3 als een van de veiligste landen ter wereld!

Portugal staat ook weer in 2019 in de top 5 van de Global Peace Index, ook wel bekend als de ranglijst van de meest veilige landen ter wereld.
De enige landen die voor Portugal staan zijn Ijsland en Nieuw Zeeland en het land is stukken veiliger dan het buurland Spanje, maar ook Frankrijk.
Als u een (tweede) huis of vakantiewoning in het buitenland koopt, dan is niet alleen het klimaat belangrijk, maar veiligheid is ook een zeer belangrijke factor om voor een specifiek land te kiezen. U wilt immers in alle rust kunnen genieten van uw leven of van de vakanties die u van plan bent daar door te brengen.
Nu staat Portugal al jaren bekend om zijn uitstekende klimaat. Zo schijnt de warme zon in Portugal ongeveer 3.000 uren per jaar en voelt de warmte er altijd aangenaam aan.
Wat echter minder bekend is, is dat Portugal ook tot een van de meest veilige landen ter wereld behoort. Dit komt met name doordat het politieke klimaat in het land al jaren stabiel is en de criminaliteit in Portugal tot een van de laagste in Europa behoort.

Portugal verslaat Spanje en Frankrijk 

Op de Global Peace Index die elk jaar opnieuw samengesteld word, stijgt Portugal in het jaar 2019 van de vijfde naar de derde plaats. Dit terwijl buurland Spanje het moet doen met plaats 32 en Frankrijk niet verder komt dan plaats 60. Desbetreffende buurlanden zijn ten opzichte van 2018 een paar plekken gezakt.

Portugal heeft de beste combinatie van klimaat en veiligheid 

Als we eerlijk mogen zijn, is Nieuw Zeeland, nummer 2 op de Global Peace Index, is wel een erg verre bestemming voor het kopen van een (tweede) huis, vooral als u van plan bent er regelmatig een paar dagen of een week vakantie door te brengen.

Daarom kijken we ook naar de ranglijst die alleen landen binnen Europa – en dus binnen acceptabele reisafstand – bevat.

Op die lijst is Portugal het op een na veiligste land, vlak na het meer geïsoleerd liggende IJsland en gevolgd door Oostenrijk en Denemarken. Nemen we alleen de landen in Europa mee waar het klimaat het hele jaar door aangenaam zonnig is, dan staat Portugal zelfs aan kop als meest veilige land, met een behoorlijke voorsprong op de “buur” landen.

Portugal: vriendelijk en veilig 

Op Facebook schrijven verschillende lezers die eerder een huis in Portugal kochten dat het land de derde plek in de Global Peace Index dubbel en dwars verdient. ”Naar mijn mening is Portugal koploper als vredig, vriendelijk en veilig land om in te leven”, schrijft een van hen. En een ander: “Ik ben acht jaar geleden vanuit Groot-Brittannië verhuisd naar Portugal en de mensen zijn hier zo rustig en vriendelijk. Ik hou van Portugal.”

 

Denkt u erover een huis te kopen in Portugal? Bekijk ons Portugal woningaanbod hier