Over Portugal

Portugal is gelegen in het zuiden van Europa, het land heeft een zeer rijke geschiedenis, interessante cultuur, gevarieerde landschappen en prachtige ongerepte natuur.
Portugal word een steeds populairdere vakantiebestemming, al is deze laat op gang gekomen in vergelijking met Italië of Frankrijk.
Het land bestaat uit ongeveer 91.982 km2, is 650 kilometer lang en maximaal 200 kilometer breed. Er zijn bijna 11 miljoen inwoners, waarvan er haast 3 miljoen in Lissabon en omliggende steden wonen.
Ook de eilandgroepen, de Azoren en Madeira horen bij Portugal.

De geografie van Portugal

Het landschap van Portugal is erg divers, met het hoogste punt de berg genaamd Torre (toren in het Portugees) op 1991 meter. Net zoals in Spanje, ligt ook in Portugal het hoogste punt niet op het vasteland zelf, maar op het eiland Pico onderdeel van de Azoren, de berg ook Pico genaamd heeft een hoogte van 2350 meter.
In Portugal vindt u rijke flora en fauna gelegen in prachtige berggebieden, heuvellandschappen en aan de kust. Het land grenst aan Spanje en aan de Atlantische Oceaan. Portugal heeft een kustlijn van 850 kilometer.