Quinta met zwembad in noorden van Portugal Cabeceiras de Basto

€270.000
Property type: Quinta's
Rooms
2
Bedrooms
4
Bathrooms
3
Garages
1

Amenities

  • Adega
  • Air conditioning
  • Bijkeuken
  • Eetkamer
  • Gasten appartement
  • Haard
  • Parkeergelegenheid

Description

Deze quinta met zwembad is een bed and breakfast dat gerund wordt door Nederlanders, het is gelegen in het oude dorpje Casares. De uit graniet opgetrokken hooischuur van deze voormalige boerderij is verbouwd tot een ruim en gezellig tweepersoons-vakantiehuis. Deze kleinere woning wordt verhuurt aan gasten.

Bij de verbouwing hebben ze de authentieke karakter zo goed mogelijk bewaard. De dikke granieten muren zorgen ervoor dat het ’s zomers, vooral beneden in de slaapkamer, aangenaam koel is en blijft, en in de winter blijft het langer warm. Voor het vakantiehuis is een klein terras met een stenen tafel en bankjes, vanwaar u uitzicht heeft op de bergen aan de overkant.

Naast het kleinere huis is een grote, netjes aangelegde tuin en het zwembad met zonneterras. Ook staat er nog een originele canastro, hier werd vroeger de graan in gedroogd.

Het hoofdhuis heeft een grote keuken, waar eventueel nog gegeten kan worden. Op de begaande grond is ook nog een slaapkamer. Via de trap komt u op de eerste verdieping, hier heeft u nog een nette woonkamer met prachtig uitzicht over het kleine dorpje en de omgeving. Er zijn zonnenpanelen, verwaming op gas en is aangesloten op gemeente water. Deze quinta met zwembad ligt op een prachtige plek, veel prachtige steden in Portugal zijn vanuit hier snel bereikbaar.

De afstand naar Cabeceiras de Basto is ongeveer 10 km. Hier zijn allemaal verschillende winkels, restaurants, pastelarias, banken, postkantoor, apotheek, en wekelijks markt. Op loopafstand, aan de rand van het dorp, is een café met een winkeltje voor levensmiddelen en een eenvoudig restaurant.