Geen reacties

Toeristenaantallen stijgen met 7,5%.

Als u op dit moment overweegt om uw hard verdiende spaargeld op de bank te laten staan of om te investeren in een tweede huis in Portugal, dan kan dit nieuws u misschien wel aanspreken!

Volgens de laatste statistieken van het Nationaal Instituut voor de Statistiek van Portugal, INE.pt, was het aantal toeristen dat Portugal bezocht in 2018 bijna 23 miljoen, een stijging van 7,5% ten opzichte van het jaar 2017.

Portugal is gerangschikt als de 17e meest populaire toeristische bestemming – de Wereld Toerisme Organisatie zegt dat het aantal bezoekers aan Portugal is toegenomen met 25% sinds 2016.

Maar wat is er zo bijzonder aan Portugal? Hier zijn slechts 9 redenen waarom we van Portugal houden!

  1. Hoog rendement in de verhuur branche – de bruto huurrendementen in Portugal behoren tot de hoogste van Europa, van 5% tot maar liefst 14% is haalbaar met de juiste woning.
  2. De overheid heeft strikte regels die de ongerepte schoonheid van de natuur gaat garanderen en waardoor het aanbod van nieuwe woningen beperkt blijft – waardoor de vraag hoog blijft.
  3. Het land is politiek stabiel en er geen terrorisme – het is het derde meest veilige land ter wereld (bron: Global Peace Index 2019).
  4. Cultureel erg rijk – steden/pleen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, bevinden er zich 16 in Portugal.
  5. Met gemiddelde vliegtijden van minder dan drie uur, een grote keuze aan vliegvelden en genoeg goedkope luchtvaartmaatschappijen, is Portugal in het algemeen dichtbij, gemakkelijk te bereiken en zeer betaalbaar.
  6. Eten en drinken blijft ongelooflijk goedkoop met een ‘prato do dia’ – dagschotel – lunch, dessert en wijn voor minder dan €10! Maar ook voor diegenen die graag uitgebreider en luxer eten is er keuze genoeg.
  7. De combinatie van hete zomers, afgekoeld door de Atlantische bries en warme winterse dagen maken het klimaat onverslaanbaar. Regen houdt het land groen, maar met de korte maar soms hevige uitbarstingen, komt het zelden voor dat het lang grijs blijft.
  8. Het is gemakkelijk te navigeren en de wegen zijn ongelofelijk rustig – zelfs in de zomer, met de nieuwe snelwegen die zich van noord naar zuid en van oost naar west uitstrekken. Openbaar vervoer met de bus of trein is zeker mogelijk, het is echter nog niet op hetzelfde niveau als dat we in Nederland gewend zijn.
  9. Uitstekende belastingvoordelen. Naast het niet-gewoonlijke belastingregime is er in Portugal geen successie- of schenkingsrecht en ook geen vermogensbelasting.