Geen reacties

Tweede huis in Portugal, waarom niet?

U heeft een heerlijke vakantie in Portugal gehad en u zoekt eigenlijk niet te vertrekken – waarom zou Portugal niet uw nieuwe thuis worden?

Op stap gaan – stel je eens voor dat je in een land woont waar een enorme diversiteit is aan landschappen, omgevingen en zandstranden, waar u tevens bruisende en kosmopolitische steden kunt bezoeken op een steenworp afstand. Van golfen op de beste banen ter wereld tot het beoefenen van watersporten, heerlijk genieten van de natuur of gewoon het land intrekken om de erfgoederen te bewonderen, de verrukkelijke wijnen te proeven en de simpele maar lekkere keuken ontdekken.

Klimaat – de winters zijn over heel Portugal genomen zeer mild en in de zomer is het aangenaam warm en droog. Met ongeveer 3000 uren zon per jaar in het zuiden en 2000 uren in het noorden, een van de hoogste in Europa.

Mensen – de Portugezen zijn vriendelijk en verwelkomen bezoekers/toeristen met open armen, waar men ook vandaan komt. Toeristen en migranten komen van de hele wereld, omdat Portugal aan de westkust van Europa is gelegen, is dit een punt van binnenkomst in de Europese Unie.

Politieke stabiliteit – In Portugal is er een democratisch parlementaire overheid met een zeer stabiele politieke sfeer.

Economie – de economie is erg verbeterd, met een groei van 0,5 % in het tweede trimester in vergelijking met de eerste drie maanden van 2019. Ook het groeitempo sinds het begin van het jaar gelijk blijft, waardoor het EU-gemiddelde wordt overschreden.

Veilig – Portugal is het op twee na meest veilige land ter wereld van de 163 landen (wereldwijde vredesindex 2019), twee plaatsen hoger vergeleken met vorig jaar, IJsland staat op de eerste plek, waar Nieuw-Zeeland op de tweede plaats staat.